[/color]
SASTOJCI:
12 punih kašika kukuruznog brašna
4 pune kašike pšeničnog brašna
2 dl kisele vode
2 dl jogurta
3 jajeta
1 dl ulja
250 g belog sira
1 kesica praška za pecivo
PRIPREMA:
Sve sastojke osim sira pomešati u dubljoj posudi i umutiti dok se ne dobije glatko, retko testo. Na samom kraju dodajte sir i promešajte kašikom ili varjacom.
SASTOJCI:
12 punih kašika kukuruznog brašna
4 pune kašike pšeničnog brašna
2 dl kisele vode
2 dl jogurta
3 jajeta
1 dl ulja
250 g belog sira
1 kesica praška za pecivo
PRIPREMA:
Sve sastojke osim sira pomešati u dubljoj posudi i umutiti dok se ne dobije glatko, retko testo. Na samom kraju dodajte sir i promešajte kašikom ili varjacom.
Sir nemojte previše usitniti. Biće ukusniji ukoliko ostanu krupniji komadi. Veličina klikera je idealna za proju sa sirom.
Sipajte testo u jako malo zauljenu okruglu tepsiju, ili bolje, obložite tepsiju papirom za pečenje i sipajte direktno na njega
Pecite ukupno 30 minuta, 10 min. na 200°C i još 20 min. na 180°C.
NAPOMENA:
Ukoliko je slan sir neće Vam trebati dodatno soli. Ukoliko nije, dodati soli po ukusu.
Pecite ukupno 30 minuta, 10 min. na 200°C i još 20 min. na 180°C.
NAPOMENA: