Tweet
 

 

Korisnik(a) pregleda ovu temu: 1 Gost(a)

2423 views

KREATIVNE IDEJE S PLASTICNIM FLASAMA

Autor Poruka
^_afrodita_^
Member
*

Poruka: 55 Pridružen: Jan 2014 Ugled: 4 Status: Nije na vezi
Poruka: #1
Lightbulb KREATIVNE IDEJE S PLASTICNIM FLASAMA
Kreativne ideje sa plastičnim flašamaNa slici ispod pogledajte kako sjajna ideja može da uljepša vaš dom. Svjećnjaci i vaze korsiteći malo ljepila i makaze, te obične boje. Ovo sigurno može da bude odlična zabava i za vašu decu.
[Slika: vaze_i_svjecnjaci_od_plasticnih_flasa.jpg]
Za razliku od ukrasa koji manje više imaju istu funkciju koja je ništa drugo do dekorativna plastične flaše možemo koristiti i na ovaj način. Opet malo ljepila, dobra ideja, veća količina plastičnih flaša te naravno gomila strpljenja, i možemo da napravimo potpuno iskoristiv plastični čamac u kojem sigurno možemo provesti sjajne trenutke.
[Slika: camac_od_plasticnih_flasa.jpg]
Za ovaj ukras potrebne su nam samo dvije flaše, malo crvene i zelene boje, te makaze. Od donjih dijelova izrezanih flaša napravimo jabuku tako što jedan utisnemo u drugih. Tako spremnu kompoziciju obojimo u crvenu boju. Od ostatka flađe isječemo dva lista koja obojimo u zelenu boju te ih pričvrstimo na vrh. Ukras kojem ni mnogo djeca neće odoliti.
[Slika: crvena_jabuka_od_flasa.jpg]
Ova možda i najbolje govori o srži samog recikliranja. Od plastičnih flaša napravimo korpu za otpatke i time ujedno šaljemo svima jasnu poruku kako treba da se odnose prema očuvanju majke prirode, ali i uštedi materijala.
[Slika: kanta_za_smece_od_plasticnih_flasa.jpg]
Koliko vam je puta recimo na izletu zatrebalo samo malo soli i samo malo papra ili nekog drugog začina. Pomoću ovog patenta koji je napravljen od plastičnig poklopaca dvije flaše lako možemo da ponesemo samo  malo, a da se pri tome to malo ne prospe.
[Slika: kutijice_za_zacin_od_plasticnih_flasa.jpg]
Nekoliko plastičnih olovaka tj. onih delova koje svi rado volimo da rasklapamo, jedna plastična flaša i imamo gotovu prskalicu za navodnjavanje.Jednostavno izbušimo onoliko rupa koliko imamo olovaka i stvar je gotova.
[Slika: prskalica_za_navodnjavanje_od_flasa.jpg]
Jedna flaša, jedna saksija. Vrlo jednostavno rešenje. Dovoljno je samo da flašu prerežemo na pola, izbušimo rupe na poklopcu kako bi voda mogla da prolazi, dodamo zemlje i posadimo omiljeno cveće.
[Slika: saksije_od_flasa.jpg]
Flaše poredam u krug i omotamo ih celofanom. Sa gornje i donje strane stavimo kartonsku ambalažu izrezanu u krug. U obližnjoj spužvari nađemo spužve i sve to opšijemo i postavimo u željenoj boji. Imamo odličan tabure.
[Slika: tabure_od_plasticnih_flasa.jpg]
Ova ideja je jedna od mojih omljiih. Donji dio flaža obojimo i sve to povežemo za plafon i pogledajte čaroliju nebeskog svoda sačinjenog od plastičnih flaša.
[Slika: ukrasni_plafon_od_flasa.jpg]
Još jedan način da napravimo vazu za cveće. Boja, stari ili novi CD i malo ljepila i mašte. Slika će vam reći svakako više.
[img=400x1005]http://kakonapraviti.net/images/stories/recikliranje/vaza_od_flasa.jpg[/img]
Ako vam ovo nije dosta, pogledajte jedan popularan tekst i naučite You are not allowed to view links. Register or Login to view.
14.03.2014. 12:14 PM
Find Quote


Skoči na Forum: