Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Ocena Teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
POSNA HRANA

#1
Rainbow 
OPSTE O POSNOJ HRANI:Posna jela su osmišljena sa namerom da onima koji poste, slave posne slave, vegeterijancima i veganima pomogne da prošire repertoar jela koja im se nalaze na trpezi.


A SAD MALO RECEPATA, OD PREDJELA,GLAVNOG JELA DO DEZERTA:


You are not allowed to view links. Register or Login to view.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
 potrebne NAMIRNICE:
500 g fileta ribe, 500 g zamrznutog mešanog povrća za rusku salatu 5 kiselih krastavčića,pola litra vode,
1 kašika začina C, 3 kašike skrobnog brašna, 1 dl ulja, sok od pola limuna,2 kašičice senfa
Posna ruska salata s ribom PRIPREMA:
Ribu skuvati, očistiti od kostiju i usitniti. Povrće skuvati i prohladiti. Krastavčiće sitno iseckati, pa sjediniti sa ribom i povrćem. Posoliti po želji. Staviti vodu sa začinom C da proključa, pa preliti skrobno brašno i vratiti na vatru i kuvati dok se ne zgusne (neprestano mešajući). Skloniti s vatre i mutiti uz postepeno dodavanje ulja (kap po kap). Dodati sok od limuna i senf i sve dobro sjediniti. Preliti povrće i sve dobro izmešati.Posnu rusku slatu držati u frižideru do služenja.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
December 12, 2013You are not allowed to view links. Register or Login to view.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.Posna ruska salata potrebne NAMIRNICE:
500 g fileta ribe, 500 g zamrznutog mešanog povrća za rusku salatu 5 kiselih krastavčića,pola litra vode,
1 kašika začina C, 3 kašike skrobnog brašna, 1 dl ulja, sok od pola limuna,2 kašičice senfa
Posna ruska salata s ribom PRIPREMA:
Ribu skuvati, očistiti od kostiju i usitniti. Povrće skuvati i prohladiti. Krastavčiće sitno iseckati, pa sjediniti sa ribom i povrćem. Posoliti po želji. Staviti vodu sa začinom C da proključa, pa preliti skrobno brašno i vratiti na vatru i kuvati dok se ne zgusne (neprestano mešajući). Skloniti s vatre i mutiti uz postepeno dodavanje ulja (kap po kap). Dodati sok od limuna i senf i sve dobro sjediniti. Preliti povrće i sve dobro izmešati.Posnu rusku slatu držati u frižideru do služenja.

You are not allowed to view links. Register or Login to view.
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
 potrebne NAMIRNICE:
3 šoljice za kafu pšeničnog brašna
3 šoljice za kafu projinog brašna
3 šoljice za kafu kisele vode
1 prašak za pecivo
1 šoljica za kafu ulja
30 g susama
30 g semenki suncokreta
30 g lanenog semena
kašičica soli.
POSNE PROJICE RECEPT ZA PRIPREMANJE:
Pomešati kiselu vodu i ulje, pa im lagano dodavati prašak za pecivo, pšenično i projino brašno, mešajući varjačom da se dobije glatka smesa, bez grudvica. Na kraju umešati susam, očišćene semenke suncokreta, seme lana i so i sve ponovo izmešati da se sastojci sjedine. Izliti u nauljene kalupe za mafine (do 2/3 jer će testo malo nadoći). Peći u rerni, prethodno zagrejanoj na 200°C, otprilike 15

You are not allowed to view links. Register or Login to view.

NAMIRNICE:
500 g pasulja tetovca
500 g crnog luka
1 dl ulja
3 sveže crvene paprike
paradajz pire
so biber, bosiljak
Posni pasulj prebranac s paprikom recept za PRIPREMANJE:
Pasulj potopiti u vodu i ostaviti da prenoći. Sutradan ga kuvati da voda provri, pa vodu izliti i sipati novu. Kuvati na laganijoj vatri da fino omekša, ali da ostanu cela zrna. Crni luk iseći na tanke kriškice, posoliti i propržiti na ulju dok ne postane zlatnobraon. Papriku očistiti od peteljki i semena, pa iseći na trake. Sipati pasulj u nauljenu vatrostalnu činiju, da pokrije dno. Preko stavljati luk, isečenu papriku, posuti biberom i bosiljkom po ukusu. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal (završiti lukom). Preko naliti paradajz pire i sipati vodu u kojoj se kuvao pasulj, tek toliko da ogrezne. Peći u rerni zagrejanoj 200°C, pa posle 15

Morska riba s povrćem recept
You are not allowed to view links. Register or Login to view.MORSKA RIBA SA POVRĆEM potrebni sastojci:
600 g ribljih fileta, 2 kašike limunovog soka, 300 g mešanog smrznutog povrća (šargarepa, grašak, kukuruz šećerac), 1 zelena paprika, 4 paradajza, 2 glavice crnog luka, 1,5 dl maslinovog ulja, 1,5 kašika začina.
Morska riba s povrćem recept za pripremanje
Riblje filete istrljati C začinom i limunovim sokom, pa ih ostaviti da odstoje oko 30
Zagrejati ulje, pa ispržiti ribu sa obe strane. Izvaditi, pa na masnoću staviti luk i smrznuto povrće, te dinstati nekoliko


Trostruko zadovoljstvo - trostruki užitak


You are not allowed to view links. Register or Login to view.

Sastojci

kora
6 belanaca
10 kašika šećera
15 kašika oraha
3 kašike brašna
2 kašike prezli
1 prašak za pecivo

fil
6 žumanaca
6 kašika šećera
2 pudinga od vanile
2 kašike brašna
100 gr. Milka čokolade
8 dcl. mleka

oko 200 gr. petit keksa

Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg, lagano umešati orahe, brašno, prezle i prašak za pecivo. Peči u podmazanoj i brašnom posutoj tepsiji na 180 stepeni oko 15-20
Žumanca, puding, brašno i šećer umutiti u glatku smesu sa malo mleka. Ostalo mleko staviti da prokuva, zakuvati puding i u toplo dodati čokoladu.

Preko pečene kore staviti pola toplog fila, keks namočen u mleku, ostatak fila i posuti orasima.


REFORM ŠNITE

POTREBNO JE
680 g mlevenih oraha, 680 g šećera, 230 g meda, 6 štangli čokolade, 6 kesica vanilin šećera, 1,5 šolja kisele vode, 1,5 šoljica ulja, 18 kašika brašna, 200 g margarina, kašika praška za pecivo
PRIPREMA
Za koru pomešajte 230 g mlevenih oraha, 230 g meda, 230 g šećera, kiselu vodu, 3 štangle čokolade, 3 kesice vanilin šećera, ulje, 18 kašika brašna i kašičicu praška za pecivo. Masu sipajte u podmazan pleh i ispecite. Ohladite i presecite na tri dela. Za fil ušpinujte 450 g šećera s malo vode, dodajte 450 g mlevenih oraha i 3 štangle mlevene čokolade. U ohlađenu masu dodajte 200 g penasto umućenog margarina sa 3 kesice vanilin šećera. Nafilujte tortu, isecite na kocke i pospite struganom čokoladom.

[Slika: 24560_sitni-kolaci-posno-foto-10-Emil-Co...1331732951] ŽELE PIRAMIDE
POTREBNO JE
200 g mlevenog posnog keksa, 150 g mlevenih oraha, 200 g šećera, 200 g margarina, 100 g čokolade, žele bombone, šarene mrvice
PRIPREMA
Skuvajte s malo vode gust sirup od šećera. Zamesite sirup s keksom, orasima i margarinom. Kalup u obliku trougla obložite folijom. Na dno kalupa stavite jedan deo mase. Naređajte žele bombone jednu iza druge, duž kalupa, i preko toga nanesite ostatak mase. Pokrijte folijom i ostavite u frižideru da se stegne. Prelijte glazurom od čokolade i pospite mrvicama.

[Slika: 24559_sitni-kolaci-posno-foto-01-Emil-Co...1331732999] POSNE KORPICE
POTREBNO JE
200 g margarina, 200 g šećera, 150 g posne čokolade, 8 kašika meda, 250 g kornfleksa, 200 g seckanih oraha, 150 g suvog grožđa
PRIPREMA
Istopite margarin, čokoladu i med. Ostavite da se ohladi, dodajte ostale sastojke i napunite papirnate korpice.


Skoči na Forum:


Korisnik(a) pregleda ovu temu:
1 Gost(a)

Enhanced By CloudFlare.