14.04.2014., 02:42 PM
Idealno pecivo za doručak ili večeru uz čaj...
Sastojci
250 g margarina
kockica svežeg kvasca
1 kg brašna
4 šoljice mleka
kašika secera
3 kašičice soli
4 žumanceta
2 belanceta
Priprema
1. Zamesite testo od svih sastojaka izuzev belanaca i ostavite ga da odstoji jedan sat. Razvijte ga do debljine 0,5 cm.
2. Modlom vadite perece ili ih secite nožem, oblikujte i premazujte umućenim belancima. Pecite dok ne porumene. Perece možete posuti kimom ili makom.
Sastojci
250 g margarina
kockica svežeg kvasca
1 kg brašna
4 šoljice mleka
kašika secera
3 kašičice soli
4 žumanceta
2 belanceta
Priprema
1. Zamesite testo od svih sastojaka izuzev belanaca i ostavite ga da odstoji jedan sat. Razvijte ga do debljine 0,5 cm.
2. Modlom vadite perece ili ih secite nožem, oblikujte i premazujte umućenim belancima. Pecite dok ne porumene. Perece možete posuti kimom ili makom.