Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astro-Profil *Devica*

#1

[Image: j0219065.gif]

Astro-Profil Device(23.avgust – 22.septembar)


Ime: Virgo -je latinski naziv za Devicu

Moto: Ja analiziram

Planeta: Merkur

Boja: Siva, smedja i sve hladne boje

Životinja: Mravi, pčele i sva mala, dlakava stvorenja

Metal: Živa

Drago kamenje: Ahat, mramor

Biljke: Svo zrnevlje kao kukuruz, pšenica i zob

Zanimanje: Farmaceut, trgovac, pisac, lingvista, pijanista, slikar, glumac, sportista, pravnik.

Mana: Hipohondričnost, sitničavost.

Najnepravednija izreka o Devici: “Devica je sitničava.”Zamisli kako je ići okolo sa rečnikom, naoštrenim olovkama, gumenim rukavicama i raznovrsnim alatkama u glavi… Devica sve to stalno nosi i koristi.
UopštenoDevica je kao „princeza na zrnu graška“ – ona zna kad nesto ne valja i obično nema mira dok to ne dovede u red. Po njoj ništa nije dovoljno dobro da ne bi moglo biti i bolje. I to mnogo bolje!

Zašto onda baš Device imaju tako lošu astrološku reputaciju? Devica je optužena da je previše kritična, sitničava, da neprestano nešto zanoveta, traži, prigovara, upućuje i popravlja. A istina u stvari leži u tome da ona jednostavno želi da pomogne, pokaže greške, poduči vas za vaše lično dobro i pokloni besplatan savet. Ali kako kaže mudra izreka: „Loše je davati savete, ali dati dobar savet je još i najlošije – svetu je teško ugoditi! Eto dakle razloga što Devicu najviše napadaju i to baš zbog njene najbolje osobine – želje da pomogne drugome.

Veoma je lako uočiti Devicu u nekom društvu, pre svega jer ona neće praviti mnogo buke oko sebe. Kako nije naročito razgovorljiva, obično će stajati sama u nekom uglu. Društveni skupovi nisu pravo mesto na kojima treba tražiti ove izuzetno pedantne ljude. Pre ćete ih naći kako do kasno u noć rade na svojim radnim mestima – Devica je jedan od retkih znakova kome se sigurno ne može prebaciti da je neradnik.

Ovakve osobe nisu u stanju da se dovoljno odmore niti da uživaju u slobodnom vremenu, pre svega jer se u društvu osećaju nelagodno. Mada nekada pokušaju da vode društveni život, osećaj obaveze kod njih je tako usađen da im ne dozvoljava mnogo lakoumnog trošenja vremena. Device su suviše zauzete da bi sanjarile danju, dok su noću suviše umorne da bi maštale uz zvezde. Tipična Devica uvek izgleda kao da na umu ima neki težak problem za koji traži rešenje, ili neku brigu koju skriva od drugih. Verovatno to i jeste tako, jer brige kao da traže baš ove osobe. Čak i njihov očaravajući osmeh odaje utisak kao da krije neku veliku nevolju.

Rođeni u znaku Device su razumni, objektivni i savesni, a obično i dobro organizovani. Mnogi su i vrlo nadareni (umetnost, moda, medicina ili literatura), ali kako su skromni i skloni da ostanu u pozadini, često ostaju bez zasluženog priznanja. Iako često rade bolje i više od drugih, lovorike ponekad odu na drugo mesto. Razlog za to je verovatno taj, da Device skoro neurotično ne vole da prihvataju usluge od drugih. Ne vole da imaju bilo kakve obaveze prema drugima, ma koji razlog da je u pitanju.

Devica je veoma brza kada treba da negira svoje navike ili karakterne crte. Izgleda kao da je sasvim slepa za svoje mane i potpuno nesposobna da ih sagleda. Međutim, to je samo privid. Ona sve savršeno dobro vidi, do najsitnijih detalja, ali baš zato nije u stanju da sve to generalizuje. Ipak, jednom kada nauči da gospodari komplikovanim životnim sitnicama, Devica je u stanju da oblikuje svoju sudbinu sa mnogo više izvesnosti nego ijedan drugi znak zodijaka.

U ljubavi Devica oprezno vrši izbor partnera. U suštini, nije joj lako da nađe ličnost koja će odgovarati svim njenim zahtevima. Devica je romantična, ali ne naročito impulsivna u ljubavi, privržena je i sposobna da pruži mnogo u jednoj vezi. Ipak, njenim ljubavnim životom kao da isključivo upravlja razum i dobar ukus. Takav način ponašanja može se predstaviti drugima kao hladan i rezervisan karakter. Bez obzira na to, Devica uvek uspeva da ostavi svoj lični pecat na život osobe koju voli.

Sve u svemu, osobe rođene u ovom znaku imaju karakter koji se čini teško odgonetljivim. Čak i kada ih duboko poznajemo, mogu nas iznenaditi nekim potpuno novim stavom ili idejom. Ali treba zapamtiti da su uvek spremne da se žrtvuju za voljenu osobu…

Karakteristike


Devica voli da radi i u poslu je precizna i usmerena na pojedinosti, sto donosi savršene rezultate. Problem je u tome što je ovaj znak plašljiv i kritičan jednako toliko kao što je dobar radnik, s toga je malo verovatno da će sebe oceniti velikom ocenom. Devica ima poseban dar služenja drugim ljudima. Takođe je zainteresovana za telo i očuvanje zdravlja.

Creva su organi koji su povezana sa ovim znakom; verovatno zbog njihovog tako složenog oblika kao i zbog vrlo brzog reagovanja na strah. Devica je precizna, savesna, pedantna, racionalna i nepoverljiva. Odličan saradnik, na koga se uvek možete osloniti. Više veruje u razum nego u intuiciju. Okrenuta je zdravlju, poljoprivredi, ali i umetnosti. Živi od sopstvenog rada.

Ljubav

Devica nije spremna na razlike, posebno u ljubavi. Njen glavni savetnik u životu je razum. U intimne odnose stupa tek nakon detaljne analize. Eros je bez topline, strast često odglumljena. Od partnera traži više nego sto je spremna da da. Velika sreća joj se retko smeši.

Prijateljstvo


Značajni su prijatelji Devici verovatno duhoviti i pametni ljudi, a na dno spiska su prijatelji koji je pokušavaju iznenaditi, nije važno da li dobrim namerama. Njena zemljana priroda mrzi biti zatočena na spavanju, postaje uznemirena istog trenutka kada spazi uljeza. Bliski će se prijatelj uvek moći osloniti na njenu inteligentnu i obzirnu ljubaznost. Nikada nije sentimentalna ili ushićena, ali ima jasnu logiku i oštroumne šale.

Posao


Devici je za zdravlje posao od vitalne važnosti i ona će imati šta raditi čak i na odmoru. Rutina je opušta i puno je sretnija kada radi kao crv u tišini, nego osvetljena reflektorima. Ne traži glavnu ulogu, ali potreban joj je stabilan, mentalno osvežavajući posao koji osigurava korištenje oštrog oka i sigurne ruke. S novcem postupa razborito, ali on je ne motivira – čak i kad bi pronašla kokošku koja nosi zlatna jaja, ne bi prestala raditi.

Zanimanja Device su: farmaceut, trgovac, pisac, lingvista, pijanista, slikar, glumac, sportista i pravnik.

Garderoba


Devica se oseća šik i elegantna u dobro skrojenoj i ne previše istaknutoj odeći. Fini tonovi najbolje joj odgovaraju, a njene su omiljene boje tonovi nežnosmeđe, plave i sive.

Slavne Device


Agatha Christie – Keanu Reeves – Majka Tereza – Macaulay Culkin – Elvis Costello – Sean Connery – Claudia Schiffer – Shania Twain – Ingrid Bergman – Cameron Diaz – Richard Gere – Van Morrison – Gloria Estefan – Selma Hayek – Jimmy Connors – Charlie Sheen – Raquel Welch – Leo Tolstoy – Otis Redding – Michael Keaton – Jesse Owens – Barry White – Tommy Lee Jones – Oliver Stone – David Copperfield – Greta Garbo – Sophia Loren – Bruce Springsteen
Ljubavni Profil – Devica[Image: Virgo11-150x150.gif]Ljubavni Profil - DevicaOsobe koje su rodjene u ovom znaku ne treba traziti u prvim redovima, jer Devica nije tip osobe koja skrece paznju na sebe svojim ekscentricnim ponasanjem, ekstravagantnim izgledom i scenskim efektima.

Tipicna Devica se ponasa veoma odmereno, promisljeno, rezervisano i diskretno. Zatim, u ocima svoje okoline Devica ume ponekad da deluje
preterano strogo ili „uniformisano“,

ali u svakoj prici se ponavlja klasicno pravilo: „sto ljudi, sto cudi“, tako da na nekim listama ili u ocima nekih ljudi, Devica zasluzuje i najvece komplimente. A kriterijumi koji se uzimaju u obzir prilikom sastavljanja rang liste – na kojoj se jedna Devica nalazi na vrhu su: sigurnost, umerenost, tacnost, urednost, poverenje, urednost, razumnost, diplomaticnost i analiticnost. Ipak, ne treba zaboraviti da psiholoski profil Device odaje osobu koja svoje emocije i strasti drzi pod „strogom kontrolom“ razuma. Znaci, u njihovim ocima osobe kod kojih do izrazaja dolaze vrele strasti, nekontrolisani zanos i preterana romanticnost, kao i slepa zaljubljenost najcesce izgledaju – veoma neozbiljno, infantilno i pomalo budalasto. Uostalom, u dubini njihovog bica se nalazi potreba za razumevanjem i shvatanjem ili za kognicijom, cak i onda kada je rec o ljubavnoj temi ili voljenom bicu. Pricati pricu, da ljubav ne poznaje zakone razuma ili logike u slucaju Device, predstavlja uzaludan pokusaj. Odnosno, Devica ima svoje utvrdjene arsine, principe ili pravila po kojima funkcionise i u tom smislu, vazno je ono sto „prihvata“ ili odobrava njihov razum a ne ono sto se desava kao emotivni impuls, prolazna strast ili impresija. Device skoro nikada ne ucestvuju u igri zavodjenja vec u igri nadmudrivanja i taktiziranja – to je nacin da neko osvoji njihovu paznju.

Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar nacin ilustruje njihov psiholoski profil i karakter, zatim njihov stil izrazavanja, cud i ponasanje. Covek opisuje prijatelju svoju ljubavnu partnerku: „Znas imam utisak, da jos pre nego sto progovorim Ona (Devica) vec zna odgovor na moje pitanje. Povremeno Ona „zna“ bolje od mene – sta ja zaista zelim, mislim, osecam ili sta hocu. Cak, kada bi joj se desilo nekim cudom, da izbubi svoju glavu, Ona nikada ne bi izgubila i svoju pamet! – Bez pameti nigde“?!

Zaista nema razloga da njihov partner ocekuje preterane izlive emocija, jer Devica dobro vlada svojim osecanjima i ne dozvoljava da se njen intimni ili privatni zivot pretace u nekakvu javnu pricu. Odnosno, poenta je u tome da – Devica postavlja visoke zidove iza kojih dobro skriva svoj ljubavni ili porodicni zivot. Sa njima treba imati prilicno strpljenja, jer sve ono sto Vam Devica „poklanja“ prethodno dobro i precizno odmerava, tako da se Vasa ljubavna veza zasniva na – principu zasluge. Njihov partner prethodno mora zasluziti sve ono sto ce dobijati u malim i strogo kontrolisanim dozama. Pri tome, njihov partner ne sme da zaboravi: da je Devica neumorna i uvek spremna na razlicite mentalne testove, provere i analize.

ONA

[Image: Virgo21-150x150.jpg]Ljubavni Profil - DevicaGospodja DEVICA ima neke svoje standarde u vezi muskarca njenog zivota. Ona insistira da partner ceni i postuje negu, cistocu i higijenu, kao i da bude praktican i orjentisan ka cilju. Njeni su standardi postavljeni prilicno visoko pa joj obicno treba dugo da nadje osobu koja ce biti vredna njenog interesa. Ova dama tezi kasnoj udaji i to samo ako se u njenom zivotu stvarno pojavi taj pravi, koga ce ona smatrati njenim princem na belom konju. Ona je exelentna domacica, strog roditelj i dobar bracni drug. Ume da bude atraktivna i u poznijim godinama i sto je starija to privlaci vise muskaraca. Zena DEVICA ocekuje perfekciju u ljubavi isto kao sto ocekuje perfekciju u svemu ostalom. I posto je totalnu perfekciju veoma tesko naci, mnoge DEVICE ostaju neudate, raspustenice ili nesposobne za cvrste veze (jer ako se osecaju zapostavljene od strane partnera, spremne su na najnemoralnije eskapade). Uplasena sopstvenim dubokim emocijama, DEVICA tezi da postane samotnjak, zainteresovan samo za „onu pravu“ ljubav. Jedan od razloga zasto ne uspeva da nadje osobu „za duge staze“ je njena potreba da sve analizira, ispituje i mentalno „razmontira“ svakog potencialnog partnera. I dok je u potrazi za perfektnim partnerom, ne zazire ni od toga da zapocne nemoralnu aferu sa partnerom sopstvene sestre ili najbolje drugarice, sa bratom svog nekadasnjeg partnera i slicno… Ipak, kada jednom nadje „onog pravog“, spremna je da pomeri nebo i zemlju za njega… Mada, ona ne dozvoljava da je iko vuce za nos, ima talenat da prepozna skoro svaku ma koliko perfektnu laz ili cak i najslabiji trag tudjeg parfema na njenom ljubavniku/partneru. Ne, ona mu nece napraviti scenu, jer to nije njen stil. Ako se stvarno oseti jako povredjena, izbrisace ga iz svog secanja kao da nije nikada ni postojao. Gospodja DEVICA poseduje strastvenu prirodu koja se u potpunosti pokaze tek kada (ili ako) nadje pravu ljubav. Ova dama veruje da samo ona obavlja stvari pravilno i s tim misljenjem obicno ima pravo. Ona voli da ostane u pozadini, nema napadnu cud, dok je njena nepoverljivost u stanju dugo godina da je sprecava da sebe kompletno da nekome. Jednom kada to uradi, bice onda kada misli glavom a ne srcem. Ona ce ga voleti, podrzavati ga i biti mu verna dok god on postuje cinjenicu da je njoj potrebno ponekad malo samoce (privatnog vremena) i dok god on ne zaboravlja da joj pruzi puno, puno ljubavi… Ona poseduje potencialne spsobnosti u umetnosti, naukama i jezicima. Ima poseban talenat za izrazavanje – obicno pazi na gramatikalnu tacnost recenica koje izgovara. Ova dama moze uspeti u karijeri kao socijalni radnik, pomazuci manje srecnima od sebe…

ON

[Image: Virgo3-150x150.jpg]Ljubavni Profil - DevicaGospodin DEVICA je jako radoznao sto se tice suprotnog pola. Voli da experimentise sa zenama, da ih ispituje ali i zadovoljava. Sto se tice sexa, ovaj gospodin ga smatra iskustvom koje se ne sme poceniti. Inace, on je zainteresovan za sve sto ce pomoci njegovoj karijeri. Uvek ga interesuje koliko novca njegova partnerka moze da zaradi i naravno, kako se u najboljem slucaju taj novac treba utrositi ili uloziti. On u ljubavnim vezama vrlo lako moze preuzeti ocinsku ulogu, ako mu partnerka dopusti da postane previse zastitnicki nastrojen. On ce predloziti ili uci u brak samo posle nekog odredjenog vremena i samo ako 100% veruje u to da ce taj brak uspeti i biti trajan. Njemu je potreban osecaj da ce partnerka podrzati i pojacati njegovu karijeru i pretvoriti domacinstvo u cist i komforan dom. On nudi sigurnost, oslonac i vernost. Kvalitet a ne kvantitet daje glavni nagon njegovom prilasku ljubavi – kao i zivotu uopste! Sto se prave ljubavi tice, on ne spada u muskarce koji se zaljubljuju u roku jedne noci ili kratke kavanture – to nije njegov stil. On ima pomalo poteskoca da pokaze svoja prava osecanja i uvek mu treba vremena da donese odluku, promisli i napokon odluci da li je doticna izabranica za njega prava osoba uopste. On se u stvari plasi bilo kakvog emocionalnog priznanja. „Hladan i dalek“ su reci koje cesto opisuju ovog konzervativnog muskarca. Svi muskarci rodjeni u ovom znaku su ostroumni i tu ostroumnost koriste u potpunosti kada biraju partnera za zivot. Oni obicno ocekuju previse od partnera, jako su kriticni i zahtevaju vise nego sto je iko spreman da pruzi. Muskarac DEVICA bi cak radje da on bude zaveden i da se njemu suproni pol udvara, jer on je isuvise zauzet svojom karijerom i ljubavne igre mu oduzimaju vremena. On trazi iskrenu, otvorenu i pravu ljubavnu vezu. Mada, i kada nadje ono sto trazi, on tezi da sakriva svoja osecanja, izgleda pozitivno opusten sto se cele situacije tice i ostavlja njoj za zadatak da iz njega izvuce istinu o njegovim pravim osecanjima. Ona mu intelektualno mora odgovarati i mora znati da on trazi dugotrajnu vezu a ne jednonocnu zabavu.

NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU DEVICE

Od Vas se ocekuje vrlo razumno ili promisljeno ponasanje, sto znaci da se ophodite veoma „ozbiljno“, uporno, istrajno i strpljivo. Naravno Vas spoljasnji izgled nije od presudnog znacaja, vec Vasa unutrasnja ili duhovna lepota. Preciznije receno, to je „duhovno bogatstvo“, a pod tim Devica podrazumeva intelektualnu superiornost, razumnost i narocito dobro izrazenu prakticnu pamet. Zatim, vazno je da se nalazite na istim talasnim duzinama, kao i da se pridrzavate svih osnovnih pravila o „urednom“ nacinu ili stilu zivota.

STA JE ONO STO VAS PARTNER ILI OSOBA KOJA VAM SE UDVARA MORA OBAVEZNO DA ZNA O VAMA

Devica je tip osobe koja deluje veoma trezveno, razumno i odmereno. U tom smislu, nju ne mogu zavarati nikakvi spoljasnji efekti, jer ona dobro nazire i vidi ono sto se krije iza necijeg nasmejanog lica ili svetlucavog pogleda. Naravno necije oci moraju biti lepe, ali one istovremeno moraju imati i neku „misaonu dubinu“. Neciji glas moze biti veoma prijatan, ali vazna je „poruka“ ili smisaonost onoga sto se saopstava, i neciji izgled moze biti veoma privlacan, ali mnogo je vazniji utisak koji osoba otkriva svojim izrazavanjem, kao i svojim stilom ponasanja. Nemojte zaboraviti, da osobe rodjene u znaku Device insistiraju na detaljnoj analizi – oni „svaku celinu rastavljaju do najsitnijih detalja“, bez obzira da li je rec o nekom tehnickom uredjaju, o literarnom delu ili o Vasoj ljubavnoj prici. Stoga, nema razloga da se neprekidno iscudjavate njihovim detektivskim metodama ili cinjenici da oni budnim okom prate svaki Vas korak, cak i onda kada se nalazite na pristojnoj udaljenosti. Posebno je zanimljivo saznanje da se Device povremeno ponasaju – kao da svog partnera drze na optuzenickog klupi, i pri tome, sklone su da Vas tretiraju kao „osumnjicenu osobu“, sto zaista nije nimalo prijatno. Medjutim, osnovni problem nastaje u nerazumevanju jer Devica ne shvata zbog cega bi se neko osecao neprijatno, ukoliko iza njecijih istinitih tvrdnji ne postoje i one „skrivene“ namere. U svakom slucaju, mozda Vi zaista govorite istinu i samo istinu, ali to ne znaci da negde u Vasoj glavi ne postoji pomisao o nekim skrivenim pobudama. Zbog toga Devica pedantno proverava svaku mogucnost ili pomisao, i dobro skenira svaku ideju koja se nalazi u Vasoj glavi.

Unkarsni Ljubavni Profil – Devica[Image: Virgo4-150x150.gif]Unkarsni Ljubavni Profil - DevicaDEVICA je jedini znak zodijaka predstavljen zenskom osobom. Misli se na potencijalno kreativnu devojku, delikatnu i dragu, ili pak na nesto stariju zensku osobu, intelgentnu i pedantnu. Ovaj drugi opis potvrdjuju osobine onih koji su rodjeni u ovom znaku: preciznost, ljubav prema cistoci i higijeni, postovanje pravila, konvencionalni i aristokratski obicaji i ponasanja…. Ove osobe su po prirodi pazljive, ostroumne, sklone kritikovanju, ali ipak obazrive,

strpljive i teze konzervatizmu u svim zivotnim etapama. Na povrsini izgledaju emocionalno hladne, sto ponekad zalazi i dublje jer imaju obicaj da suzbijaju sopstvenu prirodnu dobrotu do maximuma i totalnog nestanka, sa rezultatom da pocnu da se klone prijateljstva, osnuju samo nekolicinu socijalnih odnosa, uz veliku opreznost i cak povrsnost. Oba pola su jako sarmantni i dostojanstveni, sto neke muskarce rodjene u ovom znaku moze napraviti malo zenstvenim, cak i kada to nisu. U braku mogu biti puni ljubavi i razumevanja, smatrani su za dobre zivotne partnere i roditelje, dok je njihova ljubavna igra vise perfekcija tehnike nego izraz pozude, pa se trebaju kloniti partnera sa jako izrazenom sexualnoscu koju nisu sposobni da dostignu. Originalan amblem horoskopskog znaka DEVICA u rukama drzi snop psenice, koji simbolise mudrost, ubranu na poljima iskustva. Kao prave device, ove osobe znaju biti stidljive i kao prave device znaju dugo cekati na perfektnog ljubavnika kome ce podariti sebe – uzimajuci to u obzir moze se reci da su ove osobe jako idealisticki nastrojene.


Kako se Devica slaze sa ostalim znacima
Devica & OvanKada se Devica i Ovan sretnu, strast je u vazduhu -oboje su fascinirani misterioznom kreaturom ispred sebe. Devicina ostrina zapazanja i sakrivene dubine bice od strane Ovna smatrane atrakcijom. Devica je misaona osoba koja postupa vise promisljeno nego intuitivno, dok je Ovan osvajac pun akcije koji ne voli trositi previse vremena na jednom mestu, dok citavi svetovi cekaju da budu otkriveni i istrazeni. Ako Devica i Ovana razviju zajednicke hobije i navike, imace dobru gredu za izgradnju zajednice, dok bez takvih zajednickih aktivnosti, veza tezi da postane nesnosna za oboje. Veza se do te mere moze pogorsati da, umesto da se medjusobno saslusaju, bezuslovno odbijaju i ponizavaju partnerove ideje za poboljsanje veze. Ako na vreme ne prepoznaju svoju teznju inatu i ne rade na njenom suzbijanju, ova veza nece imati sanse za uspeh. Devica voli higijenu i pedanteriju, pa Ovan mora uloziti puno energije i paznje u domacinske poslove. Nemarnost i do pola uradjeni poslovi izazvace Devicu da upotrebi svoj ostar kriticarski jezik i tada se svasta moze dogoditi, jer Ovan ne podnosi kritiku bas najbolje. Devicina ponizavanja i obeshrabrenja mogu Ovna dovesti do ludosti! Svaki Ovan koji misli da moze jednostavno ignorisati Devicine zakone kucne higijene, neka se dobro pripremi na Devicine verbalne napade. Devica ne voli da u svojim poslovima bude nadzirana i proveravana, ali to ne znaci da svoj posao ne obavlja savesno i korektno. Isto tako, Devica nece uzivati u konstantnoj drami koju vatreni znak zna da napravi. Analizirace svaki rizik koji Ovan tako olako prihvata, ali nece reagovati mirno u slucaju materijalnog ili financiskog gubitka zbog Ovnove olake odluke na rizicnu pustolovinu. Devica je sexualno vise nego spremna da zadovolji Ovna, ispunjavajuci mu svaku zelju i prihvatajuci svaku njegovu ideju, ali Ovan bi zeleo da poneka zelja ili ideja dodje od Device, i u nedostatku toga tezi da postane sexualno neveran… Ovan, koji inace voli da sefuje, nece mirno podnositi Devicine kritike, cak i ako su dobronamerne, jer one ga koce i osporavaju u njegovim zivotnim otkricima i bacaju ga u depresiju. Ako su zvezdani aspekti u harmoniji, zajednica izmedju Device i Ovna bi mogla da funkcionise, mada bi se oboje morali potruditi i koncentrisati na uspeh. Poslovni odnosi izmedju Device i Ovna imaju lepe sanse za uspeh, sa ulogom Devicine logike koja konstantno kalkulira najbolje poslovne poteze i Ovnove volje na tezak rad. Ovan ce rado saradjivati dok god mu se pusti na volju da upravlja svojim dogovorenim odgovornostima. Najbolji aspekt veze Devica – Ovan je njihova timska efektivnost – kako u poslovnim, tako i u privatnim odnosima. Metaforicno kao i literalno, Ovan dobija paznju i respekt za obavljanje teskih poslova, dok Devica radi iza kulisa, balansira knjigovodjstvo i brine se o ostalim vaznim detaljima za koje Ovan nije zainteresovan.Devica & BikBik ne voli da bude kritikovan, a kritika je Devicino najefikasnije oruzje. Posto su oboje zemljani znaci, imace puno zajednickih interesa i aktivnosti. Oboje zele materijalni uspeh i bezbednost. Jedna prepreka: Devica obicno zna veoma dobro da kontrolise svoje emocije, dok se Bik razvija na osnovu svojih dubokih emocija i time moze cak pretrpati Devicu. Oboje se lepo osecaju u prisustvu jedno drugoga, sto doprinosi prirodnosti i lakoci ove kombinacije. Naravno, Bik ce biti iznerviran Devicinim perfekcionizmom, ali sve u svemu, uzivace da provodi vreme s nekim ko je tako stabilan i praktican kao i on sam. Devici je potrebno da se vise otvori i pokaze volju da proucava svoje misli i osecanja. Vecina Devica se amaterski bave psihologijom a iznenadjujuci broj pripadnika ovog horoskopskog znaka je profesionalno trenirano i izuceno za posao u medicinskom odseku mentalnog zdravlja. Bik ce mozda biti u stanju da odvrati svoju Devicu od analiziranja svake sitnice, a Devica mu zauzvrat moze pokazati da se ponekada i u nekim situacijama puno toga vise dogadja „ispod povrsine“, nego sto bi to Bik mogao da zamisli. Bik jednim okom pazljivo posmatra i prati domacinske troskove i izdatke, sto raduje stedljivu Devicu. U svakom slucaju, oni radje trose na luxuz, dok Bikov glas savesti cesto insistira samo na golim neophodnostima. Devica moze pomoci Biku da bolje ekonomira, dok Bik moze pokazati Devici kako se ponekad predati malim zadovoljstvima. Oboje su veoma zainteresovani za vrednost i kvalitet. Uz njihovu potrebu za financialnom sigurnoscu, njihova ljubav za luxuz sigura da ce oboje tesko raditi da bi nesto stekli. Dodatno, oni su praktican par i retko nailaze na probleme gde je jedan od njih previse financialno rasipan. Zajedno su u stanju da naprave bogatstvo, ako dobro razmisle kako. Fizicka strana zivota je isto veoma znacajna za oboje, mada bi Bik trebao skrenuti sexualne vatre na poslovne planove sa Devicom, kojoj treba veliki zalet za strastvenu exploziju i to samo u slucaju strpljivosti Bika – ponekad igra igru lovca i zrtve duze nego sto bi to Bik zeleo. Devica moze nauciti Bika da obraca vise paznje na svoje zdravlje i dijete, a Bik moze pokazati Devici da je sasvim ok ponekad se predati gurmanskim delikatesama. Zbog prirodne radoznalosti, Devica se lako zainteresuje za projekte kojima se Bik posvecuje. Zauzvrat, Bik treba dopustiti Devici da uziva i u drugim stvarima. Bik se cesto prihvata Devicinih ideja i podpomaze njihovoj produkciji cak i kada Devica predje na sledecu; zauzvrat Devica moze pokazati Biku da lateralno razmisljanje ponekad moze biti bolje od fixnog konfrontizma. Oboje su nadareni talentom za logiku, dovitljivoscu i prakticizmom, sto ovaj spoj pravi solidnom kombinacijom. Ovo moze biti dugotrajan i koristan odnos bilo koje vrste, a pogotovo uspesno napreduje u familijarnim ili poslovnim odnosima. Bik i Devica su uspesan tim i dobra kombinacija.
Devica & Blizanci


I Blizancima i Devicom upravlja Merkur: Blizance cini promisljenim i logicnim, Devicu kriticnom i zahtevnom. Blizanceva uvek prisutna zelja za promenama moze previse opteretiti realisticnu Devicu. Jedna tacka u kojoj se oboje slazu je zudnja za dobrom odecom, cistocom i visoko imtelektualnim drustvom sa umetnickim zanimanjima. Na ovakvim skupovima su formirane mnoge Blizanci-Devica kombinacije. Iako izmedju njih postoji puno razlika, njihova zajednicka ljubav reci i koncepata moze ih dovoljno zbliziti da zajednicku vezu naprave stabilnom. Blizanci i Devica imaju razlicite poglede na svet; Devica je vise pribrana i prakticna, a Blizanac je intelektualan. Bluzancu moze tesko pasti da akceptira trezvena, korisna razmisljanja Device, dok za Devicu moze biti tesko da akceptira Blizancevu poletnost i povremeni nedostatak prakticnosti. Ovo je jedna od onih kombinacija koja ce oba partnera kostati malo vise truda nego vecina drugih, ali nagrada za njihovu uzajamnu kooperaciju vredna je truda. Ako Devica moze preci preko naizgled sasavih Blizancevih sema, i ako Blizanac moze izdrzati Devicin kriticizam – ovaj bi spoj mogao i da funkcionise. Medjutim, cinjenica je da leprsavi Blizanac (vazdusni znak), nije bas zainteresovan za to da se skrasi na jednom mestu i uz jednu osobu, ili da se brine o prakticnim ili domacinskim poslovima – barem ne do svoje 30-te. Diskriminirajuca Devica (zemljani znak) je pragmaticna, ali veoma probirljiva – mnoge Device igraju igru dugog cekanja pre nego sto sebi izaberu partnera. Ova kombinacija ce zahtevati prilagodjavanje i strpljenje sa obe strane, i sticanje zajednicke zrelosti sa dodatkom osiguranja za dugovecnu ljubav i vezu. Devica i Blizanac su oboje mutirajuci znaci i oboje podanici brilijantnog Merkura koji im daje ljubav i potrebu prema komunikaciji. Devica je najvise zainteresovana za dobre i lose strane planova i organizacija, dok ej Blizanac vise zabrinut za koncepte i novosti – i traceve! Ovo dvoje moraju naci nacin da zajedno prodju kroz njihove razlicitosti i udruze njihove snage. Sex je uzbudljiv i delikatan. Oboje vole da analiziraju i proucavaju svaku sitnicu posle ljubavnog akta, mada Devici moze trebati malo laskanja i podrske u pocetku. Put do njenog srca vodi kroz prave reci i Blizanac, poznat kao najveci i najspretniji govornik Zodijaka, nebi trebao imati problema da tim putem prodje. Sa druge strane, Blizancevi legendarni flertovi sa strane mogu biti opasni i skodni po hladniju Devicu, koja je sklona ozbiljnosti kada se radi o pokazivanje svoje privrzenosti nekome. Moguc je nastanak i ratnih frontova u ovoj vezi, jer oboje imaju ostar jezik i akutna rezonovanja medjusobnih slabosti. Ipak, sa stabilnim Mesecom i Ascendentalnim pozicijama, cak i ova neobicna kombinacija moze biti zadovoljavajuca – kako na ljubavnom tako i na poslovnom planu.Devica & RakSusret ova dva znaka obicno kreira stabilnu vezu, koja ima mogucnost da s vremenom sve vise jaca. Oba partnera umeju biti disciplinovani i okrenuti prema zajednickim ciljevima. Rak i Devica su iskreni i jako privrzeni jedno drugome, i oboje poseduju jak smisao za svrhu. Oni se dive jedno drugome: Devica respektuje Rakovu „tihu snagu“ i posvecenost, dok se Rak divi Devicinoj sposobnosti da se prilagodi datoj situaciji. Rakov snazni sexualni nagon nece kompletno biti zadovoljen zbog Devicine manije za prakticnost. Rak je sentimentalan, povucen i cak stidan kada se radi o sexualnim potrebama, a to moze uticati veoma frustrantno na Devicin temperament. Kada se Rak jednom povuce u sebe (svoj mentalni zastitni oklop), ni sva Devicina dzangrizanja i izazivanja nece ga izmamiti napolje, a to Devicu moze dovesti i do stanja histerije. Ako oboje uspeju svoje brizne strane okrenuti jedno prema drugome, pretvorice svoje zajednicke snove u realnost. Sexualna privlacnost je velika i moze biti prilicno strastvena, iako je Devica cesto skepticna na velike izlive ljubavi. Rak ce uzivati u Devicinoj briznosti i njenoj ljubavi za detalj, mada ce mu smetati njena sklonost kritikovanju, pogotovo kada se tim kritikama oseca napadnut, jer kritike Rak obicno uzima k srcu. Devica ce voleti Rakovu lojalnost i iskrenost, ali se zauzvrat mora potruditi da bude vise ljubazna, srdacna i demonstrativna. Rak je vodeni a Devica zemljani znak Zodijaka, sto pruza sansu da im zajednick zivot bude plodan i blagorodan. Devica voli da usluzi voljenu osobu, ali jesklona da se brzo i lako uvredi. Rak ne sme zaboraviti da Devica analizira i pamti sve njegove slabosti i da nece prezati od toga da u afektu svojim ostrim recima napravi kajganu od njegovih osecanja! Rak poseduje predivan, lunarni smisao za humor, ali na verbalno bockanje reaguje osetljivo i ume da bude zlopamtilo. To je jos jedna stvar koju poseduju oboje – znaju dugo da pamte zadatu bol, kako imaginarnu tako i realnu. Ova kombinacija obicno u najmanju ruku oskudeva na svakodnevnim uzbudjenjima i nadrazajima, mada to ponekad nije vazno ni jednom od partnera. Sigurnost i topli zajednicki dom oboje smatraju vise vaznim. Na poslovnom planu, Rak je opsednut rastom privatnog bogatstva, dok Devica pokazuje puno strpljenja za detalje. U kreativnim nastojanjima, Rak inspirise Devicu, koja se inace zbog svog perfekcionizma nebi usudila na rizik potreban za uspeh. Najbolji aspekt u ovoj kombinaciji je njihova sposobnost da timski rade na dostizanju zajednickih ciljeva. Oboje uzivaju u stabilnom domacinskom zivotu i lepim stvarima. Zajednicki interesi ovu astrolosku kombinaciju mogu uciniti stabilnom i kompatibilnom.
Devica & LavU ranim periodima ove veze, Lav i Devica cesto ne vide nista drugo jedno u drugome osim mana. Lav moze izgledati samovlasnicki a Devica kriticarski nastrojeno. Ali ako jednom prestanu da se koncentrisu na mane partnera, mogu dosta nauciti o partnerovim vrlinama i snagama. Lav voli da gospodari a Devica da ugodi, sto na povrsini moze izgledati kao podloga za perfektnu vezu! Ipak, zivot je vise od relacije gospodar/sluga, dakle treba se pogledati malo dublje u ovaj spoj: financijalno, Devica voli da trosi, ali Lav je na ovom polju izdasniji, njihove razlike sto se financija tice ukljucuju niz stvari (kao sto su planiranje budzeta i stavljanje novca na stranu za buducnost). Lav zivi za momenat, u sadasnjosti, dok Devica existira u mentalnom svetu buducnosti – ovo moze izazvati velike tenzije izmedju njih. Lav dosta toga moze nauciti Devicu o zabavi i uzbudjenjima, kao i o spontanitetu koji obicno fali u Devicinom zivotu. Devica uci Lava strpljivoscu i fokusira njihove osnovne principe i opravdanja. Lav moze pomisliti da je Devica previse kriticna i pokusace je nauciti da ne shvata sve tako ozbiljno. Devica moze nabediti Lava da je egocentrican i vlastoljubiv, ali ga moze nauciti da bude obziran na potrebe drugih. Samolaskajuci Lav ce prevideti Devicinu teznju ka kritici, a Devica ce biti ponosna na Lavove uspehe, dobar humor i njegovu prirodu dostojnu ljubavi. Lav je u stanju da respektuje Devicin mudar i oprezan nacin misljenja. Ako Devica dozvoli Lavu da zgrabi svoj voljeni centar paznje i ako se uspe obuzdati od kritikovanja, ne bi trebali imati velikih barijera na putu ka srecnom zajednickom zivotu. Ali Devica se veoma teskosuzdrzava. Tolerancija je glavni sastojak koji mora biti predstavljen ovom paru, ako stvarno zele zajednicki uspeh. Devica je rodjena pod flexibilnim, promenljivim znakom, dok je Lav tvrdoglavi, fixni znak. Sexualno, Devici treba vremena da se uzbudi, ali kada jednom krene, to uzbudjenje moze kreirati jaku exploziju. Samo pitanje je: Poseduje li Lav toliko strpljenja? Njegova vatrena sexualnost se ne poklapa sa Devicinom, jer Devicu je s njegove strane lako zadovoljiti, pa nema potrebe za fantaziranja i igre. Ovo dvoje su perfektno u stanju da uniste jedan drugoga, jer Devica je zemljani a Lav vatreni znak Zodijaka. Devica zna da unisti Lavov entuzijazam, dok Lav poseduje snagu da uprlja Devicina cula prekomernim prikazivanjem emocija. Lav voli da mu se drugi dive i da ga hvale, dok je Devica vise naklonjena zadirkivanju i voli da ispusta vazduh iz Lavovog naduvanog ega – previse toga i Lav ce se okrenuti i otici. Na poslovnom planu ce ovo dvoje isto suocavati s problemima, jer ni jedan partner ne pokazuje respekt za akcije i ideje drugog. Isto tako, za Devicu i Lava ni prijateljski odnosi nisu tipicni.Devica & DevicaDve Device zajedno su u stanju da organizuju njihov zajednicki zivot u savrsenoj harmoniji. Spoj ova dva neverovatno prakticna bica kreira izvanredan poslovni tim i jako privrzen i posvecen par, iako se u javnosti ne pokazuju kao jako posveceni jedno drugome. Iako ce ih njihov perfekcionizam i skepticizam ponekad navesti na konflikt, ovaj par je u stanju da brzo razresi i okonca svadju i krene u sledeci poduhvat. Device su poslovno, sigurnosno i higijenski orijentisane. Kada se sretnu dve Device sa ovakvim kapacitetima, stvara se neobicno sexualno zadovoljstvo. Oboje teze da se upletu u verbalne borbe, da bi trenirali svoju dosetljivost, razboritost, ostroumnost… Oboje ce preuvelicavati greske drugoga i pokusavati da se zbunjuju medjusobno. Sa malo raznolikosti u njihovom zajednickom zivotu, ova veza moze biti jako zadovoljavajuca i uzbudljiva. Dvoje resavaju svaki problem bolje nego jedno i to vazi pogotovo za dvoje rodjenih u znaku Device. Moze se desiti da se ponekad zakace oko vodece pozicije u njihovoj vezi, ali ovo dvoje obicno imaju isuvise toga zajednickog, da bi se oko takvih sitnica svadjali. Sta moze biti vise perfektno od dvoje perfekcionista zajedno? Devica je promenljivi horoskopski znak, pa za ovo dvoje nece biti problema oko efektivne medjusobne komunikacije – u stanju su cak da s lakocom zive pod istim krovom, totalno bez nesporazuma i neslaganja. Strasti su im iste i nikada nece biti dosadni jedno drugome, naprotiv – njihovi najbolji kvaliteti ce izaci na videlo kada su zajedno. Osobe rodjene pod znakom Device su odgovorne, senzitivne, inteligentne i ljubav shvataju ozbiljno. Ako zajedno postave svoje zajednicke ciljeve i rade timski na njihovom dostizanju, bice u stanju da postignu skoro sve sto pozele. Dok god oboje imaju iste poglede na svet, razlog njihove veze je ocigledan. Oboje su vodjeni logicnim razmisljanjem, idealizmom i imaju isti odnos prema novcu. Isto tako, koriste se istim kriticizmom, zato bi trebali imati totalno odvojene i razlicite poslovne karijere, jer postoji velika opasnost da u protivnom okrenu svoje kriticne, ostre jezike jedno prema drugome. Dakle, dve Device sa razlicitim specijalizacijama – to je kljuc za vrata srece! Njihova veza ce imati sve sanse za uspeh pod takvim okolnostima. Veoma su detaljni u svemu sto rade, retko su, ako uopste, aljkavi u svojim metodama i njihovo razmisljanje je visoko logicno, sa skoro nimalo mesta za fantaziju. Njihovi sexualni odnosi nece predstavljati vazan razlog za ostati zajedno, jer ako jedno od njih napravi gresku, drugi ume biti jako grub i okrutan sa svojim primedbama. Topao i nezan spoj ce polako vremenom rasti izmedju ovo dvoje, ako uspeju proci kroz sve oluje kriticizma na uzburkanim bracnim vodama. Posto su oboje jako stalozeni i spremni da svaki poslovni problem resavaju logicnim razmisljanjem, imaju velike sanse za uspeh i kao poslovni partneri. Spoj dve Device moze prerasti u jako i razgranato prijateljstvo koje je u stanju da traje vecno.
Reply

#2
Devica & Vaga


Vaga je sve sto bi Devica tajno zelela da bude: drazesna, romanticna, zustra, bezobzirna i popularna. Kada Vaga ispolji svoj sarm, Devica se topi u romanticnim osecanjima, ne realizujuci da uvek pada na iste stosove partnera. Ovo dvoje mogu napraviti predivan zajednicki zivot, samo ako to stvarno zele, cak iako se na pocetku nadje par kamencica-spoticnica. Jednu stvar Vaga ne moze da podnese, a to je kritika, a Devica je sampion u kritikovanju! Devica pridaje veliku vaznost svakom detalju, dok Vaga o detaljima bas i ne vodi toliko racuna. Konflikt interesa ce se brzo ukazati na putu, cim prodju prve zaljubljenicke carolije. Devica mora nauciti da akceptira povremene neopasne eskapade Vage da sve iluzije ljubavi ne bi pale u vodu. Devica je podanik svog intelekta, dok Vagom upravljaju osecanja i duboke emocije. Vaga ce verovatno nazvati Devicu sitnicarem zbog njenog insistiranja na vernost u vezi, a Devica, koja ne priznaje logiku flerta sa strane, uporno ce insistirati na mirnom zajednickom zivotu bez iznenadjenja i ometanja takve vrste. Kao zemljani horoskopski znak i podanik Merkura. Devica je vise koncentrisana na prakticne stvari u zivotu, pomocu kojih razume i komunicira sa okolinom. Vaga je podanik Venere i vazdusni horoskopski znak, sto je cini vise zainteresovanom za socijalnu dinamiku i medjuljudske odnose. Oboje imaju pregrst ideja, ali ih na sasvim razlicite nacine izrazavaju. Vaga razume diplomatiju i kompromise, sta je cini perfektnim poslovnim vodjom ako je u timu sa Devicom. Pokazuje veliko interesovanje za mir i harmoniju i u tome se obicno jako dobro poklapa i slaze sa perfekcionisticki nastrojenom Devicom. Partner u znaku Device je mnogo otvoreniji i direktniji od Vege u sexualnim odnosima, pa ga lako mogu iznervirati sexualne metode partnera u znaku Vage, jer Vaga pocinje igru zavodjenja mnogo pre nego sto napravi prvi korak u sexualnom smeru. Posto je Devica promenljiv znak Zodijaka, a Vaga kardinalni – partner u znaku Vage ce zeleti da zauzme mesto predvodnika ove zajednice. Problem u tome je sto mnoge Vage cesto nisu sposobne da odlucno donesu neku odluku. Sem toga, Vaga moze biti i malo previse povrsna i cak i plitka za Devicina shvatanja, jer Vaga voli da trosi novac, provodi puno vremena u drustvu i na zabavama i bude u centru paznje. U svakom slucaju, Devica treba napraviti pro-&-kontra-listu (Vaga obozava takve liste!) i pomogne Vagi u donosenju odluka baziranih na promisljenim analizama. Naravno, to ce biti Devicine odluke, ali Vaga ce ipak zeleti da ih nazove svojim. Ovo ne bi trebalo da predstavlja problem, jer vecina Vaga na svojoj astroloskoj mapi imaju barem po jednu planetu u znaku Device i vecina Devica barem po jednu planetu u znaku Vage – dakle ovo dvoje ce naci dosta zajednickih tacaka u kojima ce se sloziti. Kada Vaga shvati da se njeni ciljevi podudaraju sa ciljevima Device, zajednicki zivot ce krenuti mirnijim i stabilnijim tokom. Ova kombinacija dobro funkcionise u krugu familije, prijateljstva, pa cak i kada se radi o poslovnim odnosima.
Devica & SkorpijaOba partnera u ovoj kombinaciji su rodjeni kriticari i veoma spremni, radi i sposobni da u momentu ispolje svoje zalbe jedno protiv drugoga, mada ni Devica ni Skorpion ne vole da budu kritikovani. Kada je Devica meta kritike, odgovorice negodovanjem, dok ce se Skorpion u takvoj situaciji radje povuci i ozlojedjeno kipeti, ne zaboravljajuci da pri prvoj prilici vrati istom merom ili cak trostruko. Devica je jako fascinirana misticnim i tajanstvenim Skorpionom i respektuje njegovu sposobnost analiziranja svih mogucih situacija. Ako Devica uspe da se suzdrzi od vredjanja Skorpionovog ponosa, ova veza obecava dugotrajnu srecu udvoje. Pri susretu Skorpiona i Device medjusobno interesovanje je instantno. Romansa izmedju ovo dvoje moze zapaliti spavacu sobu! Skorpion poseduje eroticnu prirodu a Devica skrivene dubine. Skorpionov element Voda dobro se mesa sa Devicinim elementom Zemlja. Ovo dvoje su u stanju da zajedno funkcionisu i saradjuju. Verbalna komunikacija je veoma vazna u ovoj kombinaciji! Skorpion ume da pobesni od ljubomore bez ikakvog razloga, cak iako Devica dokaze svoju vernost; generalni Skorpionovi zakoni i pogledi na svet su nerazumljivi za Devicu, mada Devica uvek nastoji da vidi i drugu stranu svake medalje i razlicite situacije posmatrane sa razlicitih tacaka gledista. Skorpion ce od Device traziti podrsku, simpatiju i razumevanje, i reagovace osujeceno ako Devica racionalizira mogucnost da svako pa i Skorpion u zivotu dobija ono sto je zasluzio. Skorpion ce u Devici naci partnera kojem moze poveriti svoje tajne i kojem ce vremenom nauciti da veruje. Zauzvrat, i Devica ce steci poverenje. Kada se jednom napokon nekome posveti i preda, Skorpion je veoma veran. Devica voli da analizira Skorpionovu kreativnost i mastu a oboje uzivaju da dele komplimente jedno drugome. Skorpion pripada fixnim znacima, a Devica promenljivim, sto ukazuje na cinjenicu da ce Skorpion biti sposoban da vodi vezu i da joj stabilnost, dok ce Devica radje davati svoj doprinos iza kulisa. Ako su im ciljevi isti, u stanju su da postignu uspeh u svemu sta pozele. Osecajan Skorpion je zestok ljubavnik, mada ljubomoran i posesivan. Vulkanu svoje strasti ne bi trebao dozvoliti da eruptira u vidu besa jer se to ne uklapa u Devicin stil, koja mu nece biti zahvalna za to. Skorpion i Devica efikasno mogu funkcionisati kao tim. U romansama ili poslovnim odnosima, ovo dvoje znaju biti posebni partneri. Oboje su sposobni puno toga da unesu u zajednicke poslovne odnose – mutirajuci zemljani znak sposoban da upravlja poslovnom mehanikom i resava probleme logikom, sa iskrenim razumevanjem za druge, i fixni vodeni znak dubokomentalne grupe su exelentni par za poslovne planove i pregovore. Uz uslov da respektuju financialne taktike jedno drugoga, ova kombinacija ima velikih sansiza uspeh. Jedini problem moze biti onaj emocionalne prirode: Skorpion jaca i raste uz pomoc emocija a Devica daje sve od sebe da ih sto vise obuzda i potisne. Dakle najsigurniji zajednicki put za ovo dvoje bilo bi prijateljstvo ili poslovni aranzman.
Devica & StrelacVeoma je moguce da izmedju Device i Strelca prskaju varnice privlacnosti, mada ova veza brzo moze postati prevruca za izdrzati. Nije da nisu u stanju da funkcionisu zajedno, ali prvo bi morali uzeti u obzir i na razmatranje sve medjusobne fundamentalne razlikosti. Strelceva ljubav za slobodom i promenama moze sitnicavoj Devici doneti velike glavobolje. I ako postoji jedna stvar koju Strelac ne voli, onda je to dzangrizanje, a Devica ce naci puno toga oko cega bi mogla da dzangriza. Devica po prirodi nije ljubomorna osoba, ali zajednicki zivot sa Strelcem ce joj ta osecanja lako izazvati, jer Strelac veruje u licnu slobodu i bice mu tesko da razume vernost, jer ne gleda ljubav kao posesiju. Isto tako, Strelac ce imati problema da razume Devicino zalaganje za financijalnu sigurnost i planove za buducnost – Strelac te stvari u najboljem slucaju smatra za smetnje u zivotu. Posto je Devica zemljani a Strelac vatreni znak Zodijaka, njihovi stilovi emocija se jako razlikuju. Princip Vatre koja gori Zemlju i Zemlje koja gusi Vatru jasno je demonstriran u kombinaciji Devica-Strelac. Strelac poseduje gorucu strast, koja nazalost moze da izumre vremenom, dok Devica poseduje obuzdani plamen u sebi, koji moze da gori zauvek! Devica mora paziti da svog Strelca drzi sexualno zainteresovanog, inace se moze desiti da Strelac svojom strelom pocne nisaniti na stranu. Sanjati nemoguce snove je normalno za Strelca, koji se ne opterecuje brigama koliki ce neplaceni racuni biti sledeceg meseca ili kako najbolje ustedeti na kupovini namirnica, i sto je iznenadjujuce – Strelcevi snovi se cak ponekad i sasvim iznenadno ostvare, sto Devicu jako zna da uznemiri i izbaci iz njenog rutinskog takta. Posto su oboje promenljivi znakovi Zodijaka, komunikacija im je veoma vazna u zivotu. Oboje se brinu o istini i iskrenosti, i oboje poseduju nagon za dostizanje ciljeva i dostizanje samopoboljsanja. Oboje su prirodni ucitelji radi da podele informacije od kojih ce i drugi imati koristi, i to moze predstavljati njihovu najvecu zajednicku vrlinu. Posto Devica nije ta koja se istice na sexualnoj strani zivota i nema veliki sexualni apetit, Strelac time pokusava da opravda svoje vanbracne eskapade, sto zna da izazove mnoge svadje. Kao podanik liberalnog Jupitera, Strelac je expanzivan i extravagantan, dok je Devica u potrazi za jednostavnim i mirnim zivotom. Ova kombinacija je komplikovana i moze funkcionisati ako su Mesec i Ascendentni znaci u harmoniji. Zbog generalnog nedostatka kompatibilnosti, ovo dvoje nazalost nemaju puno sanse na zajednicke poslovne planove, jer ni jedno nece biti voljno da prepusti kontrolu drugome, a sem toga – Strelac nije osoba na koju bi se Devica mogla potpuno osloniti, jer cesto kada je njegova prisutnost potrebna, on je negde daleko na nekom slavlju i s prijateljima, nezabrinut za poslovne probleme…
Devica & Jarac
Privlacnost izmedju ova dva znaka na pocetku moze biti samo fizicka, dok slicnosti u financialnim aferama imaju moc da prodube njihovu vezu za vreme njenog sazrevanja. Partnerova karijera je vazna i za Devicu i za Jarca i oboje ce velikodusno uvek biti spremni da ohrabre jedno drugo. Oboje su jako zahtevni i to smanjuje mnoge nesporazume. Oboje su jako ponosni na sopstvenu pojavu i okolinu. Jedno u drugom znaju naci prijatelja, kada im se spoljasnji svet ucini previse naporan i neizdrzljiv. Ova Merkur-Saturn kombinacija moze pronaci zajednicku gredu za izgradnju uspesne veze. Ambiciozni i konzervativni Jarac ume biti jako dobar prijatelj, ljubavnik, poslovni partner ili clan familije za diferencijalnu, savesnu i postenu Devicu. Posto su oboje zemljani znaci Zodijaka, nece im biti tesko da se sloze oko zajednickih akcija u slobodnom vremenu. Sve sto uzdize duh i ugadja dusi preko fizickih aktivnosti, (vrtlarstvo, kulinarstvo, gradnja zajednickog doma, vodjenje ljubavi), moze ih spojiti. Sexualna kompatibilnost je jaka i velika – Devica se oseca zadovoljeno onim sta joj Jarac nudi, jer u ljubavnoj igri Jarac obicno preuzima vodjstvo… Jarac je ponekad sklon depresijama, i ako mu Devica u tim psihicki teskim vremenima svojim dzangrizanjem i kritikovanjem jos sedne na muku, veoma je verovatno da ce se desiti da Jarac nestane na par dana, da bi svoje psihicke probleme doveo u red. Sticanje novih prijatelja moze isto doneti probleme u ovu kombinaciju jer moc i pozicija drugih ljudi obicno ostavljaju utisak na Jarca, dok Devica te odlike prezire i obicno sudi ljude na osnovu licnosti i temperamenta. Veza izmedju Device i Jarca moze patiti od nedostatka romanse, jer su oboje skloni rezervisanosti na tom polju. Jarac je podanik karmicnog Saturna i zivotni cilj mu je tezak rad kao put do uspeha. Devica, kao podanik Merkura moze pomoci Jarcu da radi ne teze vec pametnije…zasta ce Jarac biti jako zahvalan. Sexualno su dobar par jedno drugome jer se njihovi svetovi ne okrecu oko fizicke povezanosti, (kao sto je to slucaj kod nekih drugih horoskopskih znakova), njihova unija se zasniva na bliskosti i ljubavi. U srecnoj zajednici oboje teze da budu duboko verni jedno drugome, tako da ce ljubomora retko biti problem u njihovom zajednickom zivotu. Jarac i Devica, oboje zemljani znaci, jedan kardinalni, drugi promenljivi, bice u stanju da jako dobro saradjuju i na poslovnom planu, jer oboje imaju iste poglede na posao i financije. Oboje su dovoljno sigurni u sopstvene sposobnosti i licnosti, tako da su sposobnio da funkcionisu zajedno bez ikakvih osecanja medjusobne konkurencije i gledajuci na zajednicki posao kao na vrednost i prednost njihovih odnosa.
Devica & Vodolija


Vodolija Devici daje utisak zivljenja jako uzbudljivog zivota i to moze delovati jako privlacno na Devicu. Devicina nezavisnost i i samopouzdanje daje Vodoliji osecaj snage i olaksanje uz cinjenicu da na svetu postoji neko ko ne zavisi previse od drugih, pa je ova veza u stanju da startuje sa grede ljubavi na prvi pogled. Ali Vodolija ima puno vise iznenadjenja nego sto Devica moze da izdrzi. Ovo je jako slozena i komplikovana kombinacija za analizu. Mnogo toga zavisi od stepena kulture i obrazovanja oba partnera. Ako je otkrivena markantna razlika izmedju ovo dvoje, sanse za srecan i uspasan brak i zajednicki zivot su ravne nuli. Ali ako su oboje slucajno mozda na istom kulturoloskom nivou ili se bave istim poslom, sanse za srecnu zajednicu su dosta vece. Ne postoji zlatna sredina za ovu kombinaciju – ili je jako dobra ili jako losa. Jedini horoskopski znak za kojeg je vise tipicno nego za Devicu, da citavog zivota ostane single, je Vodolija, ali iz sasvim drugih razloga. Devica je jednostavno veoma probirljiva i ceka na tu jednu specijalnu osobu koja ce zadovoljavati njena visoka iscekivanja i specijalne potrebe, dok Vodolija, ako ostane single za citav zivot, zeli da iskusi citav svet u ulozi ljubavnika i ne moze sebi zamisliti jednu jedinu osobu pored sebe, sa kojom se treba smiriti i uploviti u bracne vode. Sloboda ima posebno veliki znacaj za Vodoliju. Vodolija je cesto preokupiran tudjim problemima i ne preostaje mu puno vremena da uziva u onom zivotu koji bi Devica rado s njim podelila, i nece morati dugo cekati na Devicine kritike, negodovanja i verbalne napade. Devica kao zemljni znak, je vise zabrinuta za materijalne vrednosti, prakticnost i osnivanje toplog doma. Intelektualni Vodolija, kao vazdusni znak i podanik Saturna i Urana, zivi u svetu ideja i mogucnosti, od kojih su mnoge ispred naseg vremena. I posto je Devica podanik Merkura, ovaj par moze uzivati u intelektualnom spoju, koji stimulise i obucava Devicu. U stanju su da zajedno otkriju nove svetove i dimenzije i uzivaju u zajednickim razgovorima o svemu i svacemu. Naravno, to nece biti dovoljno da zagreje Devicu u hladnim nocima, ali barem ce imati koem da se obrati za savet kada je spopadnu problemi licne prirode, jer Vodolija je poznat u prepoznavanju detalja koje Devica nikada ne bi ni primetila. Uticaj drustva na Vodoliju moze izazvati dizaster u sexualnim odnosima sa Devicom. Posto su im sexualni apetiti od prilike isti, ovo bi sexualno i mogao biti dobar spoj, kada bi Devica samo uspela da odvrati Vodolijinu paznju od problema drugih ljudi i fokusira je na zajednicku romantiku u spavacoj sobi. Devicina potreba za licnim dostignucima, delima i financiskom sigurnoscu ne ostavlja ubedljiv trag na Vodolijinoj skali. Kombinacija Devica-Vodolija spada u teske i komplikovane kombinacije, ali ima dobrih sansi za uspeh na planovima poslovne saradnje i neobaveznih sluzbenih odnosa.
Devica & Ribe


Devica i Ribe cesto dokazuju da se protivnosti privlace. Jako je uobicajeno da Devica u zivotu osnuje makar jednu znacajnu vezu sa krotkom Ribom, radilo se o clanu porodice, bliskom prijatelju, poslovnom partneru ili ljubavniku. Devica je prakticar, a Riba je sanjar… Devica je sklona da u bracnu luku uplovi kasno u zivotu, dok je Riba poznata po stupanju u brak rano i cak cesto! .Devica naginje ka perfekcionizmu, dok Riba cesto previdi neke detalje. Ipak, oboje su zainteresovani za metodu kako poboljsati svet i u stanju su da dobro funkcionisu kao tim, sto ovu kombinaciju pravi vrednu pokusaja. U Zodijaku se Devica i Ribe nalaze na 180 stepeni jedno preko puta drugog. Ovakvi susedi ipak cesto nadju medjusobne kompatibilnosti iako su astroloski totalno razliciti. Mozda bas zato sto kontrast budi interes, a kontrast izmedju Device i Ribe je jako naglasen. U duzim vezama, Devici ce biti potrebno puno strpljenja i razumevanja za turobnu i sentimentalnu prirodu Ribe. Posto oboje pripadaju promenljivim horoskopskim znacima, njihova motivacija da komuniciraju bi im trebala pomoci da razumeju jedan drugoga. Ako nauce da prepoznaju raspolozenja jedno drugoga i na njih pozitivno reaguju, zajedno mogu dostici najvislje potencijale! Magnetna privlacnost izmedju ovo dvoje ne moze biti pobijena. Za Devicu je ljubav sigurnost i mentalna kompatibilnost, dok vidjeno ocima Ribe, ljubav je dalekosezna i sveobuhvatna emocija. Sentimentalna i „u ljubav zaljubljena“ Riba je veoma intrigantna i ume biti jako fascinirana Devicinim analitickim tezama. Devica i Riba imaju dosta toga da pruze jedno drugome i jaci su kao tim nego kao individue, ali moraju nauciti da akceptiraju i respektuju njihove prirodne razlikosti, da bi u zajednickom zivotu napravili progres. Zodijacki antagonisti cesto nauce dosta o sebi posmatrajuci partnera sa druge strane horoskopskog kruga. Devica ce imati sansu da vecinu odluka donosi sama i Riba ce ih krotko pratiti dok god ne otkrije neku gresku. Ako se desi da Devica napravi gresku u proceni, Riba moze postati isto tako kriticna kao sto je to inace tipicno za Devicu. Riba ima problem s novcem, koji joj obicno klizi kroz prste kao pesak, zato bi se Devica trebala pozabaviti financijalnim stvarima u zajednickom zivotu. Posto je Devica zemljani a Riba vodeni horoskopski znak, u stanju su zajedno stvoriti jako plodnu uniju ako zajednicku vezu dobro uravnoteze. Devica ce u vezu doneti stabilnost i osecajnost koje su Ribi potrebne, a Riba ce zauzvrat doneti radost i znacenje u Devicin zivot. Sa obostranim kompatibilnim planetarnim pozicijama i aspektima, ovo moze biti dugotrajna i jako uspesna veza i izvor obostranog spiritualnog napredovanja. Ali, Riba i Devica nisu preporucljiva kombinacija za poslovne odnose, jer Riba poseduje takav nacin resavanja problema koji ne dozvoljava predhodne dogovore i komunikaciju sa partnerom, sto se Devici nikako nebi svidelo, a ni za poslovne aspekte nikako nebi bilo povoljno.
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
Star Astro-Profil *Rak* Bagra 1 2,656 17.11.2013., 07:09 PM
Last Post: Bagra
Star Astro-Profil Lav Bagra 1 2,650 17.11.2013., 07:05 PM
Last Post: Bagra
Star Astro - Profil *Vaga* Bagra 1 2,357 17.11.2013., 06:56 PM
Last Post: Bagra
Star Astro - Profil *Škorpija* Bagra 1 3,944 17.11.2013., 06:51 PM
Last Post: Bagra
Star Astro-Profil *Strelac* Bagra 1 2,395 17.11.2013., 06:45 PM
Last Post: Bagra
Star Astro-Profil *Jarac* Bagra 1 2,871 17.11.2013., 06:37 PM
Last Post: Bagra
Star Astro-Profil *Vodolija* Bagra 2 3,210 17.11.2013., 06:31 PM
Last Post: Bagra
Star Astro-Profil *Ribe* Bagra 3 2,826 17.11.2013., 06:23 PM
Last Post: Bagra

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)