StoSrca | Forum

Full Version: KREATIVNE IDEJE S PLASTICNIM FLASAMA
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Kreativne ideje sa plastičnim flašama



Na slici ispod pogledajte kako sjajna ideja može da uljepša vaš dom. Svjećnjaci i vaze korsiteći malo ljepila i makaze, te obične boje. Ovo sigurno može da bude odlična zabava i za vašu decu.
[Image: vaze_i_svjecnjaci_od_plasticnih_flasa.jpg]
Za razliku od ukrasa koji manje više imaju istu funkciju koja je ništa drugo do dekorativna plastične flaše možemo koristiti i na ovaj način. Opet malo ljepila, dobra ideja, veća količina plastičnih flaša te naravno gomila strpljenja, i možemo da napravimo potpuno iskoristiv plastični čamac u kojem sigurno možemo provesti sjajne trenutke.
[Image: camac_od_plasticnih_flasa.jpg]
Za ovaj ukras potrebne su nam samo dvije flaše, malo crvene i zelene boje, te makaze. Od donjih dijelova izrezanih flaša napravimo jabuku tako što jedan utisnemo u drugih. Tako spremnu kompoziciju obojimo u crvenu boju. Od ostatka flađe isječemo dva lista koja obojimo u zelenu boju te ih pričvrstimo na vrh. Ukras kojem ni mnogo djeca neće odoliti.
[Image: crvena_jabuka_od_flasa.jpg]
Ova možda i najbolje govori o srži samog recikliranja. Od plastičnih flaša napravimo korpu za otpatke i time ujedno šaljemo svima jasnu poruku kako treba da se odnose prema očuvanju majke prirode, ali i uštedi materijala.
[Image: kanta_za_smece_od_plasticnih_flasa.jpg]
Koliko vam je puta recimo na izletu zatrebalo samo malo soli i samo malo papra ili nekog drugog začina. Pomoću ovog patenta koji je napravljen od plastičnig poklopaca dvije flaše lako možemo da ponesemo samo  malo, a da se pri tome to malo ne prospe.
[Image: kutijice_za_zacin_od_plasticnih_flasa.jpg]
Nekoliko plastičnih olovaka tj. onih delova koje svi rado volimo da rasklapamo, jedna plastična flaša i imamo gotovu prskalicu za navodnjavanje.Jednostavno izbušimo onoliko rupa koliko imamo olovaka i stvar je gotova.
[Image: prskalica_za_navodnjavanje_od_flasa.jpg]
Jedna flaša, jedna saksija. Vrlo jednostavno rešenje. Dovoljno je samo da flašu prerežemo na pola, izbušimo rupe na poklopcu kako bi voda mogla da prolazi, dodamo zemlje i posadimo omiljeno cveće.
[Image: saksije_od_flasa.jpg]
Flaše poredam u krug i omotamo ih celofanom. Sa gornje i donje strane stavimo kartonsku ambalažu izrezanu u krug. U obližnjoj spužvari nađemo spužve i sve to opšijemo i postavimo u željenoj boji. Imamo odličan tabure.
[Image: tabure_od_plasticnih_flasa.jpg]
Ova ideja je jedna od mojih omljiih. Donji dio flaža obojimo i sve to povežemo za plafon i pogledajte čaroliju nebeskog svoda sačinjenog od plastičnih flaša.
[Image: ukrasni_plafon_od_flasa.jpg]
Još jedan način da napravimo vazu za cveće. Boja, stari ili novi CD i malo ljepila i mašte. Slika će vam reći svakako više.
[Image: vaza_od_flasa.jpg]
Ako vam ovo nije dosta, pogledajte jedan popularan tekst i naučite You are not allowed to view links. Register or Login to view.